Такъв въпрос като валутния борд, като пътя на България към еврозоната,

...
Такъв въпрос като валутния борд, като пътя на България към еврозоната,
Коментари Харесай

От ДПС се обосноваха защо подкрепят ГЕРБ за влизане на България в еврозоната

" Такъв въпрос като валутния ръб, като пътя на България към еврозоната, не е въпрос от компетенцията на ръководещата партия или ръководещата коалиция. По простата причина, че п о тази тематика има консенсус от началото на участието ни в Европейски Съюз .
По тази тематика всички съществени политически партии са споделили " да ". Не единствено са споделили, през годините са правили всички нужни стъпки и са подкрепяли съответните документи, закони, решения, а те са безчет ".
Това сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на дебатите по проекторешението за предоставяне на гаранции при влизането на България в еврозоната.
" ПГ на Движение за права и свободи се причисли като съвносител на въпросното решение. Ние естествено ще го подкрепим . Преди това по какъв начин се стигна до тези двудневни диспути и какво се случи, та се наложи председателският съвет няколко пъти да бъде свикван и да се работи в режим на недостиг на време и на извънредност.
Ще повторя това, което споделих от името на политическата група на първия председателски съвет. Обръщам се към ГЕРБ и към Централната банка., сподели Цонев.
Той разкритикува ръководещите. " Създадоха се условия за подозрение в стабилността на българския лев, договарянията и диалозите по пътя към механизма ERM 2 трябваше да бъдат обсъждани с всички политически сили,
Целта е да можем всички дружно да вземем това решение и да застанем пред българския народ с решение, което не подкопава, не внася подозрение и по никакъв метод не разколебава хората в курса на лв.. Това доверие беше извоювано доста мъчно ", сподели още Цонев, представен от Фокус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР